Tramp: Ukrajina ima „potpunu dominaciju“ nad SAD

Tramp: Ukrajina ima „potpunu dominaciju“ nad SAD

Ukrajina je potvrdila „potpunu dominaciju“ nad SAD, rekao je bivši predsednik Donald Tramp u petak tokom intervjua sa Glenom Bekom. Bivši predsednik je takođe sugerisao da bi Kijev mogao biti pravi krivac za uništenje ruskih gasovoda Severni tok prošlog oktobra.

Komentarišući nedavni izveštaj američkog novinara Sejmura Herša, koji je sugerisao da su naftovodi bili meta Vašingtona u tajnoj operaciji koju je direktno naredio predsednik Džo Bajden, Tramp nije isključio umešanost SAD, ali je odbacio navode da je Moskva uništila samu instalaciju.

„Pa, to smo mogli biti mi, a mogla je biti Ukrajina, a mogla je biti i neka treća zemlja koja želi da vidi nevolje. Jedna grupa koja nije bila je Rusija… Ovo je glavni izvor ogromnog prihoda za njih. Nisu to digli u vazduh da bi istakli poentu. To je jedina stvar koju sa sigurnošću mogu da vam kažem“, naveo je Tramp i dodao da „bolesni“ ljudi „sve okrivljuju Rusiju“.

SAD su možda „radile u sprezi“ sa Ukrajinom na gađanju gasovoda, sugerisao je bivši predsednik, pošto je Kijev već potvrdio „potpunu dominaciju“ nad Vašingtonom.

„Dali smo im verovatno 150 milijardi dolara, a Evropa im nije dala skoro ništa“, dodao je on.

Ranije ove nedelje, Tramp, koji želi da bude ponovo izabran u Belu kuću 2024. godine, već je obećao da će okončati sukob u Ukrajini u roku od nekoliko sati ako ponovo dođe u kancelariju. „Bukvalno bih počeo da zovem, ne od dana kada sam preuzeo vlast, već od noći kada sam pobedio“, rekao je on na predizbornom skupu na Floridi ove nedelje.

Tramp je takođe okrivio „huškače rata i globaliste „America Last“ koji su ukorenjeni u Stejt departmentu, Pentagonu i „industrijskom kompleksu nacionalne bezbednosti“ za guranje neprijateljstava napred. „Bio sam jedini predsednik koji je odbacio katastrofalne savete mnogih vašingtonskih generala, birokrata i takozvanih diplomata koji su samo znali kako da nas uvuku u sukobe“, rekao je on u video snimku kampanje objavljenom u utorak.