Real i Liverpul za spas sezone, Napoli favorit protiv Ajntrahta

Real i Liverpul za spas sezone, Napoli favorit protiv Ajntrahta

Utakmicama Liverpul-Real Madrid i Ajntraht-Napoli večeras od 21 sat nastavlja se prva runda osmine finala Lige šampiona.

Napoli igra najbolju sezonu u modernoj istoriji kluba. Ubedljivo su prvi u italijanskom prvenstvu i grabe ka tituli. Osimen i Kvaračkelija su se pojavili kao nova ozbiljna imena na kojima bi klub mogao dodatno da profitira.

Ajntraht je u većim problemima u nemačkom prvnestvu. Velika je borba za mesto u Ligi šampiona i Ligi Evrope, konkurencija jaka, a oni su trenutno na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija. 

Napoli je završio grupnu fazu sa pet pobeda i jednim porazom, od Liverpula u poslednjem kolu. Iako gostuju, favoriti su u Frankfurtu. 

Liverpul i Real ne blistaju kao prethodnih sezona. Prepustili su Barseloni osam bodova prednosti na vrhu i baš protiv najvećeg rivala se sastaje u polufinalu Kupa kralja. Dobar rezultat je 100. trofej u vitrinama osvojen u finalu Svetskog klupskog prvenstva.

Na gostovanje Liverupulu, Real ide oslabljen za Tonija Krosa i Orelijana Čuamenija. Ne valja otpisivati iskusne pojedince kraljevskog kluba u koje se sumljalo prošle godine, pa su korak po korak došli do titule.

„Meč Liverpul – Real je jedna od najboljih utakmica koje fudbalski svet može da ponudi. Šteta je da igramo već u osmini finala LŠ. To bi bilo sjajno finale LŠ, ali… Mislim da smo favoriti, drago mi je da ćemo revanš da igramo pred našim navijačima u Madridu“, rekao je jedan od „motora“ Reala Luka Modrić.

Liverpul je u potpunom „kanalu“. Osmi su u Premijer ligi, izvesno je da naredne sezone neće igrati evropska takmičenja. Ispadanje na prvom koraku nokaut faze biće još jedan bolan udarac za sastav Jirgena Klopa.

„Znamo i da je Real rekorder Lige šampiona, ali ni naš učinak nije tako loš. Povrh svega, znamo da imamo Enfild i svi znaju šta to znači“, istakao je Jirgen Klop.

„Redsima“ ostaje da iskoriste prednost domaćeg terena u prvom meču i načine što povoljniji rezultat pred revanš u Madridu.