Udarom Žirua prekinut Milanov niz bez pobede

Udarom Žirua prekinut Milanov niz bez pobede

Milan je prekinuo niz od sedam utakmica bez pobeda u svim takmičenjima nakon što je Olivije Žiru udarcem glavom u drugom poluvremenu doneo pobedu od 1:0 na domaćem terenu nad hrabrim Torinom u Seriji A u petak.

Milan, koji je poslednji put pobedio u utakmici pre više od mesec dana kada je liga nastavljena posle pauze Svetskog prvenstva, privremeno je napredovao sa šestog na treće mesto na tabeli sa 41 bodom iz 22 utakmice.

Ekipa Stefana Piolija bila je pod pritiskom tokom većeg dela prvog poluvremena, a Torino je brzo stekao samopouzdanje u potrazi za ranom prednosti.

Gosti su imali priliku u 18. minutu kada je nisko šutirao napadač Antonio Sanabrija sa ivice šesnaesterca, prošao pored stative.

Torino je imao još jednu priliku tri minuta kasnije, ali je golman Ciprian Tatarusanu sprečio Sanabrijin pokušaj pre nego što je sudija dosudio faul u nadogradnji.

Milan je posle prekida izleteo iz zamki, a švedski napadač Zlatan Ibrahimović je gledao sa klupe nakon oporavka od povrede ACL-a.

Domaćini su svoju najbolju priliku imali u 54. minutu kada je napadač Rafael Leao ubacio loptu u okvir peterca, ali je golman Torina Vanja Milinković-Savić odbranio njegov prvi udarac iz neposredne blizine.

Međutim, Piolijevi ljudi prekinuli su ćorsokak odmah posle sat vremena kada je Žiru glavom pogodio centaršut defanzivca Tea Ernandeza.

Čisto ispaljen, Milan je krenuo u potragu za još jednim golom, a Ernandez je imao priliku da udvostruči svoje vođstvo u kontranapadu u 76., ali je odveo udarac pored gola.

Prošlo je više od tri meseca otkako je Milan ostao bez gola u Seriji A, poslednji put je to učinio 8. novembra na Kremonezu (0-0).

Torino, koji je pobedio Udineze sa 1-0 poslednji tajm aut, ostaje sedmi sa 30 bodova — osam bodova udaljeni od evropskih mesta.

Sledeći će ugostiti zadnji Kremoneze 20. februara nakon što Milan putuje u Moncu 18. februara.