Zelenski: Situacija na linijama fronta ostaje teška

Zelenski: Situacija na linijama fronta ostaje teška

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je situacija na linijama fronta i dalje teška, posebno u regionu Donjecka, prenosi Ukrinform.

„Situacija na frontu ostaje veoma teška, posebno u Donjeckoj oblasti. Zahvaljujem se svim našim vojnicima koji izdržavaju žestok pritisak okupatora i koji jasno i u potpunosti ispunjavaju zadatak odbrane naših položaja. I koji čak iu tako teškim uslovima kao što su na prvim linijama fronta, doneti Ukrajini dobre vesti“, rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju.

On je zahvalio 10. brdsko-jurišnoj brigadi za uspešne kontraofanzivne operacije u Donjeckoj oblasti i borcima 54. odvojene mehanizovane brigade na hrabrosti i istinskoj ukrajinskoj otpornosti u bitkama za Donbas.

„81. odvojena aeromobilna brigada i 66. odvojena mehanizovana brigada – hvala vam, momci, na zaštiti Luganske oblasti i čeličnoj snazi! I posebno bih izdvojio naše Nacionalne gardiste – 3. operativnu brigadu Nacionalne garde. koji uspešno uništavaju neprijateljske avione u oblasti Donjecka. Hvala!“ rekao je Zelenski.

On je takođe zahvalio svima koji se bore za Ukrajinu, svima koji pomažu u odbrani Ukrajine od okupatora, i svima koji jačaju njenu međunarodnu poziciju i pomažu u nabavci oružja za Ukrajinu.