Sabalenka ulazi u 3. kolo Australijan opena

Sabalenka ulazi u 3. kolo Australijan opena

MELBURN – Arina Sabalenka je popravila niz pobeda na šest pošto je u četvrtak pobedila Amerikanku Šelbi Rodžers sa 6-3, 6-1 i plasirala se u treće kolo Australijan opena.

Peta nosilac Sabalenka, koja je godinu počela osvajanjem titule u Adelaidi, zaostala je za Amerikankom sa 3-1 na početku meča, ali je osvojila pet uzastopnih gemova da bi uzela prvi set, a zatim je popustila u drugom.

„Očekivala sam odličan nivo od nje danas, zato sam ostala fokusirana od početka do kraja“, rekla je Sabalenka.

Sabalenka će u trećem kolu igrati ili protiv Elise Mertens, 26. nosioca, ili protiv Loren Dejvis.

9. nosilac Veronika Kudermetova je bila uznemirena, izbacila je sa 6-4, 2-6, 6-2 Kejti Volnjets, 21-godišnja kvalifikantkinja iz Sjedinjenih Država.

„Bukvalno se naježim jer su navijači ovde neverovatni“, rekao je Volnjets, koji je prvi put prošao u treće kolo grend slem turnira. „Nikada nisam igrao na ovako prepunom stadionu i sa tolikim brojem ljudi koji održavaju energiju za mene. Bilo je super.“

Tejlor Taunsend je popustila, a Amerikanka je pobedila 19. broj Ekaterine Aleksandrove sa 1-6, 6-2, 6-3.

Na muškoj strani, Dan Evans koji je nosio 25 nosioca bio je rani pobednik, pobedivši Džeremija Šardija iz Francuske sa 6-4, 6-4, 6-1 i plasirao se u treće kolo treću godinu zaredom.

Vest na muškoj strani i dalje je oscilirala oko odsustva Rafaela Nadala, koji je pretučen u sredu nakon što je izgubio bitku sa povređenim kukom.