Nemački novinar povređen u Ukrajini

Nemački novinar povređen u Ukrajini

Bjorn Stritzel, novinar nemačkog izdanja Bild, povređen je dok je radio na prvim linijama fronta u Ukrajini prenosi „Evropska istina”.

„On je bezbedan (koliko je to moguće), a povreda nije previše ozbiljna. Ali ovo je podsećanje na sve poteškoće kroz koje prolaze novinari u Ukrajini da bi rekli istinu“, napisao je na Tviteru glavni urednik Bilda Johanes Bo.

Sam Štricel je napisao da je zadobio ranu na čelu, najverovatnije od parčeta stakla dok je večerao – nagoveštava da ju je izazvala raketa koja je pala u blizini.

„Meta je najverovatnije bila železnička stanica iza ugla, iako tek treba da vidim bilo kakav veći udar na mestu udara kao što bi se očekivalo od projektila sa velikom bojevom glavom. Mesto je van dometa ruske artiljerije i uragana, stoga , moguće je i da je u pitanju bespilotna letelica“, napisao je Štricel.

Štricel nije precizirao gde se nalazio, ali njegova Tviter stranica sugeriše da je poslednjih dana radio u oblasti Bahmuta i Soledara, gde se trenutno vode neke od najžešćih borbi protiv ruskih trupa.

Ranije je objavljeno da su dva italijanska reportera koji rade u oblasti Herson našla pod ruskom artiljerijskom vatrom i zadobila lakše povrede.