Man Siti pobedio Liverpul u trileru Liga kupa

Man Siti pobedio Liverpul u trileru Liga kupa

MANČESTER – Mančester siti je u četvrtak u oštroj utakmici pobedio nosioca Liga kupa Liverpul sa 3-2, povevši tri puta pre nego što se izborio za četvrtfinale, prenosi Rojters.

Odbrambeni igrač Nejtan Ake postigao je gol glavom u 58. minutu, nakon što je Mohamed Salah izjednačio jedan minut pošto je Rijad Mahrez vratio prednost Sitiju početkom drugog poluvremena.

Erling Haland je postigao svoj 24. gol u sezoni u svim takmičenjima i doveo Siti u prednost u 10. minutu na stadionu Etihad, ali je Liverpul uzvratio u 20., kada je Fabio Karvaljo zakucao u pas Džejmsa Milnera i završio lep potez.

Bila je to još jedna brza i žestoka utakmica između dva rivala koji su trku za titulu u Premijer ligi doveli do dramatičnog kraja prošle sezone i ponovo je Siti završio na vrhu.

Trener Sitija Pep Gvardiola i njegov kolega Jirgen Klop naveli su jake strane u svojoj prvoj utakmici posle pauze u domaćem prvenstvu za Svetsko prvenstvo.

Domaćini su startovali sa šest igrača koji su igrali u Kataru, iako je napadač Hulijan Alvarez bio odsutan jer je ostao u Argentini slaveći trijumf svoje zemlje.

Haland je izgledao osvežen nakon produžene pauze zbog neuspeha Norveške da se kvalifikuje i pored toga što je bio nemilosrdan ispred gola, u velikoj meri je doprineo igri svog tima, stvorivši odličnu šansu za Kola Palmera, ali je mladić dobro odsekao njegov udarac pored gola. .

Haland nije imao takav problem kada mu je ukazala prva čista prilika, ispruživši levu nogu kako bi centaršut Kevina De Bruinea poslao u mrežu.

Odbrana Sitija se isključila i dozvolila Liverpulu da prođe kroz svoj prostor i izjednači preko Karvalja.

Činilo se da će Gvardiolina ekipa ponovo postići pogodak i to je učinila ubrzo nakon prekida, Mahrez je jednom nogom kontrolisao ubačaj Rodrija, a drugom je zabio nisko u mrežu.

Međutim, kao što je to često bio slučaj u poslednjih nekoliko godina meča, Liverpul se vratio pravo nazad, a Darvin Nunjez je udario pluća niz levo krilo da bi uhvatio pas i poslao ga preko Salaha da ubaci.

Siti, međutim, neće biti nadmašen, i preuzeo je vođstvo po poslednji put, Ake se visoko popeo i glavom pogodio centaršut De Brujnea.