Jermak i Salivan razgovarali o podršci Ukrajini

Jermak i Salivan razgovarali o podršci Ukrajini

U telefonskom razgovoru, šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak i savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven razgovarali su o nastavku bezbednosne, ekonomske i humanitarne podrške Ukrajini, izjavio je kabinet predsednika Ukrajine, prenosi dopisnik Ukrinforma.

Razgovoru su se pridružili i ukrajinski ministar odbrane Aleksije Reznikov, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji, američki sekretar za odbranu Lojd Ostin i predsednik Združenog generalštabova general Mark A. Mili.

Ukrajinska strana upoznala je predstavnike SAD sa trenutnom situacijom na ratištu i merama koje su preduzete za suzbijanje ruske oružane agresije.

Strane su razmotrile nastavak bezbednosne, ekonomske i humanitarne podrške Ukrajini i istakle značaj jačanja zaštite kritičnih infrastrukturnih objekata.

Pored toga, strane su obratile pažnju na načine postizanja pravednog mira u Ukrajini, koji bi bio zasnovan na osnovnim principima sadržanim u Povelji UN i koji bi državu agresora priveo pravdi.

Šef kabineta predsednika Ukrajine zahvalio je Sjedinjenim Državama, predsedniku Džozefu Bajdenu, oba doma Kongresa SAD i celom američkom društvu na podršci Ukrajini i neprocenjivom doprinosu zaštiti vrednosti slobode i demokratije u Evropi i celom svetu.