Ronaldo optimističan u pogledu šansi Portugala za Svetsko prvenstvo

Ronaldo optimističan u pogledu šansi Portugala za Svetsko prvenstvo

Napadač Portugala Kristijano Ronaldo veruje da njegova zemlja ima odličnu grupu igrača i da su sposobni da dobro prođu na Svetskom prvenstvu u Kataru, prenosi Rojters.

Ronaldo je rekao da je sanjao da osvoji Svetsko prvenstvo, ali zna da će biti izuzetno teško podići trofej sa timovima kao što su Francuska, Španija, Argentina, Nemačka i Brazil.

„Veoma sam optimista. Imamo fantastičnog trenera, imamo dobru generaciju fudbalera. Radujem se što idemo na neverovatno Svetsko prvenstvo“, rekao je Ronaldo Pirsu Morganu za TalkTV.

„Biće teško. Izuzetno teško. Ali sve je moguće, naravno da ćemo se takmičiti.“

Ovaj 37-godišnjak je dodao da će mu Katar verovatno biti poslednje Svetsko prvenstvo jer planira da se povuče sa 40 godina.

„Želim da igram još dve, tri godine maksimalno. Želim da završim sa 40, biće to lepe godine. Ali ne znam. Ponekad planiraš jednu stvar za svoj život i kao što sam mnogo puta rekao, život je dinamičan“, rekao je Ronaldo.

Kapiten Portugalije je takođe govorio o Argentincu Lionelu Mesiju, opisujući ga kao „magičnog, vrhunskog i kao saigrača“ nakon što je sa njim 16 godina delio svetsku scenu.