Marej nezadovoljan kondicijom nakon Pariza

Marej nezadovoljan kondicijom nakon Pariza

Bivši prvi teniser sveta Endi Marej rekao je da će morati da se više potrudi na treningu ako želi da se takmiči na ATP turu nakon što je Britanac izgubio od francuskog vajld kara Žila Simona u prvom kolu Mastersa u Parizu.

Sajmon se vratio iz seta i pobedio Mareja sa 4-6 7-5 6-3 u ponedeljak, dok je trostruki grend slem šampion patio od grčeva u drugom setu.

„Da se ​​to desi posle seta i po na zatvorenom terenu gde nije posebno vruće nije zaista prihvatljivo“, rekao je novinarima Marej, koji se bori da povrati top formu otkako je prošao dve operacije kuka.

„To nema nikakve veze sa mojim kukom. Samo mislim da je realnost da moram više da radim. Očigledno, postoje neke stvari koje mogu i ne mogu da radim u današnje vreme, moram da budem malo pažljiviji sa nekim od treninga koje sam uraditi.

„Ali sigurno mogu da uradim više od onoga što sam uradio i da se trudim više od onoga što sam uradio nedavno. Ono što pokušavam da uradim je izuzetno teško. Moram da uradim izuzetne stvari da bih i dalje mogao da se takmičim.“

Marej se popeo na 48. sa 134. na rang listi ove godine i stigao do finala u Sidneju i Štutgartu u prvoj polovini sezone.

Ovaj 35-godišnjak je rekao da je njegov pad u formi poslednjih meseci mogao da se izbegne tako što bi se odlučio za posvećen trening umesto da igra u Njuportu na Rod Ajlendu odmah posle Vimbldona.

„Ako budem potpuno iskren, ne mislim da se poslednjih četiri ili pet meseci to nužno dešavalo, otkako je problem nekako počeo u Njuportu, po Vašingtonskom vremenu“, rekao je Marej.

„Možda je jedna od grešaka koju sam napravio bila kao da sam igrao Njuport. Mogao sam da odradim blok treninga tamo da se zagrejem i bolje se pripremim za leto…“