Atalanta i Udineze poraženi kod kuće u Seriji A

Atalanta i Udineze poraženi kod kuće u Seriji A

RIM – Atalanta i Udineze, dva provincijska kluba koja su impresionirala na početku sezone Serije A, oba su izgubila kod kuće u nedelju, piše AP.

Neporaženi start Atalante završio se porazom od 2-0 od nadjačanog Lacija, dok je Udineze poražen od Torina sa 2-1 za svoj prvi poraz u ligi od prvog dana.

Matija Zakanji i Felipe Anderson dali su golove za Lacio na početku svakog poluvremena, pošto rimskom klubu nije promakao povređeni centarfor Ćiro Imobile.

Bila je to šesta uzastopna čista utakmica Lacija, a pobeda je pomerila Lacio ispred Atalante na treće mesto, iako na nivou bodova sa klubom iz Bergama.

Napadač Atalante Luis Mjurijel pokupio je drugi žuti karton u 90.

Golovi Ola Aine i Pjetra Pelegrija pomogli su Torinu da zaradi svoju prvu ligašku pobedu za više od mesec dana.

Bio je to prvi poraz Udinezea u ligi od poraza od 4-2 od branioca titule Milana 13. avgusta. Pobedio je u šest uzastopnih mečeva, ali je u poslednja dva remizirao u Seriji A — protiv Atalante i Lacija.

Udineze je takođe eliminisan iz Kupa Italije od Monce sredinom nedelje.

Udineze je ostao šesti, ali bi mogao da izgubi više pozicija kasnije kada je lider lige Napoli igrao u Romi Žozea Murinja kasnije u nedelju.

Torino se popeo na deveto mesto.

Aina je doveo Torino u vođstvo u 14. minutu. Nikola Vlašić je nasilno probio u levu stranu šesnaesterca i presekao ga za Alekseja Mirančuka, koji je prebacio Ainu da puca u donji levi ugao.

Torino je doneo Udinezeu izjednačenje 12 minuta kasnije nakon greške u defanzivi koja je omogućila Destini Udogieu da presreće pas, a zatim dotakne Gerarda Deulofeua da pogodi praznu mrežu.

Ali Pelegri je vratio vođstvo Torina u 69., naletevši na dobro procenjenu volej asistenciju Nemanje Radonjića i sprečivši njegov marker da puca u gornji ugao.

Takođe, Tijago Mota je zaradio svoju prvu pobedu u Seriji A kao trener Bolonje pošto je njegov tim pobedio kolegu Leče sa 2-0.

Bolonja je izgubila tri od četiri glavna meča Motte u ligi, a u drugom je remizirala.