Arsenal: Treća uzastopna pobeda u Ligi Evrope

Arsenal: Treća uzastopna pobeda u Ligi Evrope

Bukajo Saka je postigao gol, a Arsenal je pobedio Bodo/Glimt sa 1-0 u Norveškoj i ostao savršen trećom uzastopnom pobedom u Ligi Evrope u četvrtak.

Saka je nahranio Sambi Lokonga da bi u 24. minutu postigao pogodak za lidera Premijer lige.

Arsenal je na vrhu Grupe A sa devet bodova iz tri utakmice — sa mečom protiv PSV Ajndhovena koji je odložen nakon smrti kraljice Elizabete II. Holanđani igraju sa Cirihom kasnije u četvrtak.

Frajburg je ostvario četiri pobede od četiri savladavši Nant sa 4-0 u gostima da bi takođe ostao savršen i učvrstio prvo mesto u Grupi G sa 12 bodova. Lukas Kibler, Vooieong Jeong i zamena Mihael Gregorič postigli su po gol za klub iz Bundeslige, a Mozes Simon je dodao autogol.

Karabag zaostaje za Frajburgom pet bodova u drugom, pošto ga je Olimpijakos zadržao 0-0, koji je osvojio prvi bod. Nant ostaje na tri.

Real Betis nije uspeo da ostane savršen u Grupi C nakon što ga je Roma odigrala kod kuće sa 1-1. Andrea Beloti je spasio bod timu Žozea Murinja izjednačenjem u drugom poluvremenu nakon što je odbijeni udarac Serhija Kanalesa doveo domaćine u vođstvo u prvom poluvremenu. Španski tim dominira u grupi sa 10 bodova. Roma je na četiri. Ludogorec igra sa HJK kasnije tokom dana.

Novajlija u evropskom takmičenju iz Belgije Union St. Gilloise remizirala je kod kuće sa Bragom 3-3. Het-trik Vitora Oliveire doveo je Bragu u prednost sa 3-1, ali su se domaćini vratili drugim golom Viktora Bonifacija i još jednim golom Dantea Vanzeira. Unija ostaje na vrhu Grupe D sa 10 bodova.

U teškoj grupi F, Fejenord je držao Mitjiland sa 2-2 za deo vođstva sa pet bodova, dok su Lacio i Šturm zaostali na bod.

Fenerbahče je pobedio AEK Larnaku sa 2-1, a Ren je u Krakovu u Poljskoj pobedio ukrajinski Dinamo Kijev sa 1-0 i zajedničkim vođstvom u Grupi B sa 10 bodova.

Viljareal je zadržao svoj 100% rekord nakon pobede od 1-0 protiv Austrije Beč. Ukoliko Leh ne uspe da pobedi H. Beer-Sheva u još jednom meču Grupe C, pobeda Španaca bi im donela mesto u osmini finala sa dve utakmice do kraja.

U Grupi E, Apolon Limasol je pobedio AZ Alkmar sa 1-0 za svoju prvu pobedu, čime je holandskom klubu doneo prvi poraz posle tri pobede.

Istanbul Bašakšehir je ostao na vrhu Grupe A sa 3-0 pobedom na domaćem terenu nad RFS. Fiorentina je savladala Škotiš Hartse sa 5-1 i ostala tri boda zaostatka.