F1 uživo: Velika nagrada Singapura 2022

F1 uživo: Velika nagrada Singapura 2022

Počinje Velika nagrada Singapura 2022!

Semafor 🔴: Ako u naslovu stoji simbol semafora, članak je aktivno ažuriran, povremenim osvežavanjem dobijate svež sadržaj.

U toku je formacioni krug.

Krug 1: Perez u prvoj krivini preuzima vođstvo trke od Leklera. Ferštapen pada na 12. mesto. Sebastijan Fetel napreduje pet pozicija. Magnusen ima kontakt i izgleda da je oštetio prednje krilo.

Krug 3: Stjuarti odlučuju da nije potrebno dalje razmatrati kontakt Hamiltona i Sajinza u prvoj krivini.

Krug 5: Ferštapen se probija na mesto broj 9. Lekler vozi najbrži prvi sektor.

Krug 6: Maks pokušava da se vrati na osmu poziciju, Fetel dobro brani.

Krug 7: Magnusen dobija crno-narandžastu zastavicu, sudije signaliziraju da ima vidljiva oštećenja na formuli i da mora u pit stop da ih sanira. Žuta zastavica je na snazi. Latifi udara Džo Guanjua, nabija ga u zid i obojica ispadaju iz trke.

Krug 9: Safety car je na stazi.

Krug 10: Maršal je na stazi, i dalje skupljaju delove nakon kontakta Latifija sa Džo Guanjuom.

Krug 11: Zelena zastavica, trka se nastavlja. Maks Ferštapen obilazi Fetela i Gazlija, penje se na sedmu poziciju.

Krug 12: Perez vozi najbrži krug trke. Sudije će detaljnije razmotriti incident Latifija i Gvanjua.

Krug 15: Perez samouvereno predvodi trku ispred Leklera dok Maks ne uspeva da reši pitanje obilaska Alonsa za šestu poziciju.

Krug 20: Bez promene poretka. Alonso se žali na vidljivost linija na stazi. Mercedesova pit stop ekipa se priprema za prvu zamenu pneumatika.

Krug 21: Alonso ispada iz trke zbog problema sa motorom. Na snazi je žuta zastavica. Očekujemo baraž odlazaka u pit stop.

Krug 22: Rasel odlazi u pit stop, stavlja srednje-tvrde gume. Izgleda da odmah ima ozbiljnih problema sa trakcijom, nema kontrolu nad formulom.

Krug 26: Dupla žuta zastavica, Aleks Albon ima udes i završava u barijeri. Ostaje bez prednjeg krila i buši prednju levu gumu. Uputio se u pit stop. Virtuelni safety car je na snazi. U pit stopu odlučuju da je oštećenje na Albonovoj formili preveliko da nastavi trku.

Krug 28: Žuta zastavica, Esteban Okon izašao sa staze nakon mehaničkog problema. Prijavio je timu čudan zvuk pre tri kruga. Na snazi je virtuelni safety car.

Krug 30: Zelena zastavica, nastavljamo trkanje. Vrlo oštra borba između Norisa i Ferštapena trenutak pred nastavak trke.

Krug 33: Hamilton izleće sa staze, ali se vraća u trku. Ima teško oštećenje na levoj strani prednjeg krila.

Krug 35: Lekler odlazi u pit stop. Katastrofalan pit stop Ferarajevog tima: 5.3 sekunde. Perez odlazi u pit stop. Dosta bolji pit stop za Red bul, 2.8 sekundi. Pridružuje se na stazu pre Leklera.

Krug 36: Cunoda izleteo sa staze, i završio u barijerama. Safety car na snazi. Do sada je šest vozača ispalo iz trke.

Krug 37: Rikardo i Noris odlaze po srednje pneumatike pod safety car-om.

Krug 38: Perez pritiska safety car.

Još 37:30 minuta do kraja trke. Zbog velikog broja prekida i dosta potrošenog vremena trka prelazi u režim odbrojavanja vremena umesto brojanja krugova.

35m: Safety car izlazi sa staze, trka se nastavlja.

33m: Ferštapen proklizava, izleće sa staze u zonu za zaustavljanje i gubi tri mesta. Ferštapen mora u pit stop. Perez je pod istragom zbog narušavanja distance safety car-a.

32m: Ferštapen dobija meke gume, po povratku na stazu dolazi na 12. mesto. Rasel je izbušio zadnju desnu gumu, vuče se ka pit stopu.

27m: DRS je omogućen. Očekujemo više obilaženja do kraja trke.

19m: Lekler na repu Perezu. Borba za prvo mesto se nastavlja.

15m: Perez se odlepljuje od Leklera više od sekunde, izlazi od DRS zone i može da se fokusira na svoju vožnju.

10m: Perez će biti pod razmatranjem sudija nakon trke zbog narušavanja udaljenosti do safety car-a. Rasel je u pit stopu, uzima mekane gume, verovatno da pokuša da osvoji poen za najbrži krug. Lekler pravi grešku i gubi sekundu vremena u odnosu na Pereza.

7m: U pozadini, Ferštapen i Hamilton se bore za osmo mesto.

5m: Bez promene u poretku. Perez povećava prednost na 3.5 sekunde.

1m: Hamilton maši tačku kočenja, izleće široko u krivini, Ferštapen ga obilazi. Perez je na preko 5 sekundi ispred Leklera.

Poslednji krug: Perez je pobednik Velike nagrade Singapura.