Tokio pokreće inicijativu koja pomaže samcima da pronađu ljubav u gradu

Tokio pokreće inicijativu koja pomaže samcima da pronađu ljubav u gradu

Nova inicijativa gradske skupštine nazvana „Tokio Futari Story“ je upravo to: nastojanje da se stvore parovi, „futari“, u zemlji u kojoj je sve češće moderno biti „hitori“ ili sami.

Dok je sajt koji nudi savete i opšte informacije za potencijalne ljubavne parove na mreži, aplikacija za upoznavanje je takođe u razvoju. Gradska većnica se nada da će ga ponuditi kasnije ove godine, dostupnom putem telefona ili interneta, rekao je gradski zvaničnik u četvrtak.

Detalji su još uvek bili nedostupni. Gradska skupština je odbila da komentariše izveštaje japanskih medija u kojima se navodi da će aplikacija zahtevati potvrdu identiteta, kao što je vozačka dozvola, vaša poreska evidencija za dokazivanje prihoda i potpisani obrazac koji kaže da ste spremni za venčanje.

Broj brakova u Japanu je u padu jer je stopa nataliteta u toj zemlji pala na najniži nivo u istoriji, prema podacima ministarstva zdravlja u sredu. Prošle godine sklopljeno je 474.717 brakova, što je manje sa 504.930 koliko ih je bilo 2022. godine, dok je ukupno rođenih bilo 727.277, što je manje sa 770.759.

Izveštaji su takođe pokazali da aplikacija može tražiti vašu visinu, posao i obrazovanje, ali zvaničnik je poricao da je bilo šta odlučeno.

Na nacionalnom nivou, vlada pokušava da reši ozbiljan nedostatak radne snage obećavajući gotovinske isplate za porodice sa decom i podržavajući ustanove za brigu o deci. Takođe je opuštena imigraciona politika tokom godina kako bi se podstakao priliv stranih radnika.

Tokom takozvane ere „bejbi buma“ 1970-ih, Japan je zabeležio više od 2 miliona porođaja godišnje. Kao i mnogi mladi odrasli širom sveta danas, sve manje Japanaca zanima brak u tradicionalnom smislu ili rađanje dece.

Postoji zabrinutost da japanske norme na radnom mestu imaju tendenciju da dovedu do izuzetno dugih radnih sati i retkog sastajanja ljudi van posla. Neki kažu da je podizanje dece skupo.

Gradska većnica Tokija takođe sponzoriše događaje na kojima se samci mogu sresti, parovi mogu dobiti savete o braku i gdje parovi mogu pretvoriti svoje priče o tome kako su se prvi put upoznali u manga stripove ili pjesme.