Nedeljko Todorović za RTS govori kakva nas zima očekuje

Nedeljko Todorović za RTS govori kakva nas zima očekuje

Dolazi zima, ali ne duga i hladna, najavio je meteorolog Nedeljko Todorović. Naveo je da bi ova zima mogla da bude hladnija od prošlogodišnje i da ima više snega. Todorović je istakao da bi, prema njegovim proračunima, predstojeće leto moglo da bude toplije i da ima više dana sa temperaturom višom od 35 stepeni.

Nedeljko Todorović je naveo za RTS da nas danas očekuje blagi porast temperature, a da nas pad temperature očekuje od Božića. Sneg se može očekivati u nedelju i u nižim predelima.“Kako odmiče sedmica, ta snežna zona bi polako se spuštala u niže predele.

Pre svega, u brdsko-planinski deo zemlje, a onda, u nedelju, ponedeljak i utorak, i u ostalim nižim predelima, uključujući i područje Beograda i Vojvodine“, rekao je Nedeljko Todorović tokom gostovanja u Beogradskoj hronici.Istakao je da će u planinskim predelima biti dosta novog snežnog pokrivača, ali i da je problematično to što će na području Beograda biti malo snega.

Todorović je naveo da će južno od Save i Dunava biti više snega nego u Beogradu i Vojvodini, kao i da na Kopaoniku visina snega trenutno iznosi 40 centimetara, što je malo manje nego inače.

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda je istakao da bi, prema procenama, ovu zimu ocenio kao srednje blagu.“Bilo bi više snega i snežnog pokrivača u odnosu na prošlu zimu. Prošla godina je bila stvarno i skromna po hladnoći, tj. po temperaturi. U Beogradu je bio jedan dan sa snežnim pokrivačem u februaru i jedan u martu“, naveo je Todorović.