Vučić traži povlačenje nacrta rezolucije o Srebrenici iz UN ili glasanje protiv nje

Vučić traži povlačenje nacrta rezolucije o Srebrenici iz UN ili glasanje protiv nje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će zatražiti povlačenje nacrta rezolucije o Srebrenici iz UN ili će tražiti od članica Generalne skupštine UN da glasaju protiv nje. Vučić je upozorio da bi usvajanje ove rezolucije produbilo jaz i izazvalo nestabilnost i tenzije na Zapadnom Balkanu, otvarajući Pandorinu kutiju starih rana.

Danas je Vučić organizovao prijem za stalne predstavnike u Ujedinjenim nacijama, gde je istakao da je Srbija uvek bila posvećena principima Povelje UN i njenim rezolucijama. On je naglasio potrebu za većom ulogom UN u održavanju mira i stabilnosti u svetu.

Govoreći o predlogu rezolucije o Srebrenici, Vučić je istakao da je njen nacrt rađen bez znanja i saglasnosti Srbije i svih u BiH. Upozorio je da bi takva rezolucija, optužujući samo jedan narod, dovela do daljeg nepoverenja i destabilizacije u BiH.

Vučić je naglasio da Srbija ostaje otvorena za dijalog i javnu raspravu, te da su potrebni pravi razgovori i više razumevanja kako bi se ojačala regionalna stabilnost i ekonomska saradnja.