Vučić: Nastavljamo ulaganje u vojsku

Vučić: Nastavljamo ulaganje u vojsku

Predsednik Aleksandar Vučić i vrhovni komandant Vojske Srbije poručio je na Pešteru da će država nastaviti da ulaže u Vojsku, dodajući da je vežba „Munjeviti udar 2021“ izvedena fantastično.

„Želim da čestitam svim pripadnicima Vojske, načelniku Generalštaba, ministru odbrane, ali i svim divnim mladim ljudima koji su fantastično izveli vežbu“, istakao je predsednik.

Predsednik je zahvalio i borcima sa Košara, među kojima su i bivši pripadnici Vojske Jugoslavije iz Crne Gore, koji su prisustvovali vežbi.

„Video sam sreću i zadovoljstvo što je Vojska mnogo snažnija i što su oni svojim ranama, a njihove kolege i svojim životima, dali da bismo danas imali snažniju vojsku“, naveo je Vučić.

„Ne interesuju nas sukobi, ali nas interesuje da uvek budemo u stanju da je obranimo. Ništa lepše i časnije od toga. Prvi put smo mogli da vidimo da su helikopteri višenamenski, i transportni, naoružani do zuba, helikopteri mi-35 imaju onako zlokoban zvuk kad dolaze, to je neverovatno dejstvo“, poručio je predsednik.