Vučić: Nema ništa časnije nego čuvati svoju zemlju i štititi narod i slobodu

Vučić: Nema ništa časnije nego čuvati svoju zemlju i štititi narod i slobodu

Nema ništa časnije, važnije i vrednije nego čuvati svoju zemlju, štititi svoj narod i njegovu slobodu, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, na promociji najmlađih oficira Vojske Srbije, rekao da je Vojska Srbije mnogo snažnija, nego što je bila pre nekoliko godina i decenija.

Imamo mnogo više boljeg, modernijeg oružja i oruđa i pravimo ga i kupujemo ga, rekao je Vućić i naglasio da Srbija kupuje oružje ne zato što želi sukobe, već da bi odvratila svakog ko pomisli da je napadne.

Imali smo mnogo problema proteklih godina oko regrutovanja, vojske, zbog niskih primanja, pomenuo je on i dodao da je Vojska Srbije danas najpopularnija institucija u Srbiji u koju građani imaju poverenje.

Plate ćemo da povećavamo, živećete nešto lakše nego ranije, najavio je Vučić.

Govoreći da se raspitao o četvoro najboljih potporučnika, kojima je uručio pištolje sa posvetom, Vučić je rekao da se radi o neverovatnim talentima.

Vučić uručio je pištolje najboljim potporučnicima Milanu Ašćeriću, Petru Iliću, Stefanu Živkoviću i Tijani Stanojković. Ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je sablje.

Kadeti završnih godina Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA su promovisani u najmlađe oficire Vojske Srbije.

Prosečna ocena generacije je 8,61.