Vučić: Devet puta smo menjali govor, vodili smo računa o svakoj reči

Vučić: Devet puta smo menjali govor, vodili smo računa o svakoj reči

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u Njujorku, pred govor na Generalnoj skupštini UN, da su on i njegov tim vodili računa o svakoj reči, citatu, poslovici koju će on izgovoriti i dodao da Srbiju očekuje težak period u kojem veliki neće trpeti njene slobodarske, pravične stavove, već će nam naređivati da radimo što i oni, preneo je RTS.

Predsednik Aleksandar Vučić je, u intervjuu Tanjugu , rekao da su devet puta menjali govor, vodili računa o svakoj reči, kao i da veruje da će biti interesantan govor.

„Možda ću za nijansu oštrije štititi našu poziciju. Da budem iskren, nemamo previše izbora. Hendikep je što ću govoriti dirketno iza ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog. Čitava zapadna hemisfera je na njegovoj strani. Svaka reč koja bi se razlikovala od njega ne može i neće naići na odobrenje naših zapadnih partnera. Ali mi ne možemo i nećemo da se odričemo svoje politike i stavova, ponajmanje svoje zemlje“, poručio je Vučić.

Zamolio je građane da pogledaju njegov govor večeras i vide da li su njegov tim i on napravili dobar govor, ističući da je vođeno računa o svakoj reči, poslovici, citatu.

„Možda će oni koji dublje ulaze u suštinu politike razumeti šta ćemo smo sve govoriti. Mnogo važnije od ocene nečijeg govora je situacija u kojoj se danas nalazimo“, istakao je predsednik.

Vučić je podsetio da je već najavio da predstoji najteža situacija i da tada dolazi do potpune histerije.

„Vozovi iz svih stanica su krenuli – iz Berlina, Londona, Vašingtona, niko više svoju mašineriju neće da zaustavlja. Kada se slonovi tuku na malima je da se sakrijemo. Ali neće dozvoliti da budemo nevidljivi. Neće trpeti slobodarske, pravične stavove Srbije. Baš ih briga, kao i 1999. kada su nas bombardovali“, naglasio je Vučić.

Istakao je da niko ništa neće pitati osim što će naređivati da radimo isto što i oni.

„Za nas je važno da ukažemo na potrebu očuvanja mira, što neće biti lako. Kurti nas optužuje za mnogo toga. Naš tim doneo je odluku da su svi siti naših međusobnih optužbi“, dodao je Vučić.

U ekonomiji, kaže, cena nafte je skočila, i očekuje da će narednih dana kada bude dolazilo do eskalacije situacije biti sve teže.

„Ostalo je još šest meseci i 10 dana do kraja perioda koji sam označio da je ključni. Ogromne su promene. Neke zemlje će izaći lako iz krize, neke neće moći da je podnesu, propadaće i gubiće ekonomski suverenitet. Ostaje mnogo toga da radimo, da se izborimo, budemo vešti i snalažljivi“, zaključio je Vučić.