Veselin Milić novi načelnik beogradske policije

Veselin Milić novi načelnik beogradske policije

Rešenjem ministra unutrašnjih poslova za novog načelnika Policijske uprave za grad Beograd postavljen je pukovnik Veselin Milić, doskorašnji pomoćnik direktora policije za unapređenje, organizaciju i funkcionisanje Direkcije policije.

Pukovnik Milić rođen je 1979. godine u Priboju. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Policijsku akademiju u Beogradu.

Od 1998. godine zasniva radni odnos u Sekretarijatu unutrašnjih poslova Užice, na radno mesto policajca.

Godine 2003. sa radnog mesta pomoćnika komandira Odeljenja policije SUP Užice premešten je na radno mesto pomoćnika komandira Policijske stanice Savski venac.

Januara 2006. godine premešten je na radno mesto komandira PS Savski venac, a u novembru iste godine imenovan je za načelnika Odeljenja za obezbeđenje u Upravi policije Policijske uprave za grad Beograd, saopštio je MUP.

Milić je više puta pohvaljivan i nagrađivan.

Od 2011. godine premešten je u Direkciju policije. Od 2013. godine do avgusta 2018. godine bio je načelnik Policijske uprave za grad Beograd, kada je prešao na novu dužnost i postao savetnik predsednika Republike Srbije za borbu protiv korupcije i kriminala, kao i pomoćnik direktora za unapređenje, organizaciju i funkcionisanje Direkcije policije.

Dosadašnji načelnik Policijske uprave za grad Beograd, pukovnik policije Milan Stanić, rešenjem ministra unutrašnjih poslova, privremeno je premešten na radno mesto zamenika komandanta Jedinice za zaštitu počev od 17. novembra ove godine.