Ukrajinska državna služba za vanredne situacije saopštila je da je  osoblje deaktiviralo bombu iz oborenog ruskog borbenog aviona u  Černjigovu

Ukrajinska državna služba za vanredne situacije saopštila je da je osoblje deaktiviralo bombu iz oborenog ruskog borbenog aviona u Černjigovu

Ukrajinska državna služba za vanredne situacije (SES) objavila je novi video-snimak na kojem se vidi njihovo osoblje kako deaktiviraju bombu iz oborenog ruskog borbenog aviona u gradu Černihiv na severu Ukrajine.

Snimku, objavljenom 9. marta, priloženo je saopštenje SES-a u kojem se navodi da su grupa pirotehničara i odeljenje za podvodno deminiranje SES-a radili na deminiranju bombe. SES je saopštio da su radili na rešavanju 22 odvojena zahteva za deminiranje ili deminiranje u Černjigovu 9. marta.

Si-En-En je ranije izvestio da se avion srušio u zapadnom Černjigovu 5. marta. Ukrajinska vojska preuzela je odgovornost za obaranje ruskog borbenog aviona.

Avion se srušio u stambeno naselje, saopštio je SES i dodao da nije poznato da li ima žrtava. Udes je izazvao požare u četiri privatne kuće.