Ugostitelji došli ispred Skupštine, protest i u sredu ako država ne reaguje

Ugostitelji došli ispred Skupštine, protest i u sredu ako država ne reaguje

Oko 50 ugostitelja iz gradova širom Srbije blokiralo je saobraćaj danas ispred Skupštine Srbije u Beogradu, zahtevajući da zatvaranje ugostiteljskih objekata bude izuzeto iz mera protiv širenja epidemije koronavirusa.

Ugostiteljski radnici i mali privrednici su na platou kod skupštine izveli performans sa stolovima i stolicama koji simbolizuju atmosferu u restoranima i kafićima, i da prikažu „koliko su mere besmislene“, javlja Nova.rs.

Na protestu su učestvovali ugostitelji iz Aranđelovca, Dolovca, Šapca i Beograda, koji su istakli transparente „Otvaraj sve“, „Čemu život bez muzike“ i „Hoćemo da radimo“.

Neki od okupljenih imali su maske sa likom ministarke Darije Kisić Tepavčević čime su iskazali nezadovoljstvo njenim gostovanjem u jednom beogradskom restoranu, zajedno sa ministrom Aleksandrom Vulinom, dok je ostalim ugostiteljima rad bio zabranjen.

Ugostitelji su najavili da će protest organizovati i u sredu ako ne budu ispunjeni njihovi zahtevi da se normalizuje rad i da se ukinu sva dugovanja prema državi iz prošle godine.