U Sloveniju i sa negativnim brzim testom

U Sloveniju i sa negativnim brzim testom

U Sloveniju će od danas moći da se ulazi i sa negativnim brzim antigenskim testom, a vlada je najavila i dalja popuštanja mera za iduću nedelju.

Ulazak u Sloveniju bez karantina od kraja prošle godine bio je moguć samo uz negativan PCR test, osim za izuzetne slučajeve, kao što su medicinski, obrazovni ili briga za porodicu i nekretninu.

Kako je propisala Vlada, ulazak u Sloveniju od sada će biti moguć i sa negativnim brzim testom, s tim da od uzimanja uzorka do dolaska na granicu nije prošlo više od 48 sati.

Hoteli će moći da popunjavaju tri četvrtine smeštajnih kapaciteta ako su gosti vakcinisani, ako su preboleli kovid-19 ili imaju negativan test, a ista pravila važe i za bazene koji se takođe otvaraju.

Slovenija još ne izdaje digitalne potvrde o kovid statusu, pa će Slovenci koji putuju u inostranstvo s potvrdama koje u domovima zdravlja dobijaju nakon vakcinacije moći da putuju samo u Hrvatsku i Austriju sa kojima o tome postoje bilateralni dogovori, dok će im za druge zemlje biti potrebno lekarsko uverenje na dva jezika EU.