Tužilaštvo: SBPOK uključen u provere za „Krušik“

Tužilaštvo: SBPOK uključen u provere za „Krušik“

Posle razmatranja izveštaja VBA i BIA u vezi sa sumnjama da su u poslovima s državnom fabrikom „Krušik“ privilegovani pojedini privatni trgovci oružjem, među kojima i firma povezivana s ocem bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se u taj slučaj uključi SBPOK MUP-a.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal za Tanjug preciziraju da je SBPOK-u stavljen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, i to nakon što je došlo do promene prvog čoveka ministarstva unutrašnjih poslova.

U tom slučaju i dalje je u toku predistražni postupak, koji je pokrenut krajem 2019. godine.

Umesto od policije tužilaštvo je tražilo obaveštenja od Vojnobezbedbosne agencije (VBA) i Bezbednosno informativne agencije (BIA), a nakon promene prvog čoveka MUP-a uključena je i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) koji je deo MUP-a.

Tada se u javnosti počelo govoriti o privilegovanim pojedinim privatnim trgovcima oružjem, medu kojima i firma povezana sa ocem tadašnjeg ministra policije koji je u meduvremenu preminuo prošle godine od koronavirusa.