Suđenje Belivukovoj grupi – Miljković ponovo ispituje Lalića o kući u Ritopeku

Suđenje Belivukovoj grupi – Miljković ponovo ispituje Lalića o kući u Ritopeku

U Specijalnom sudu u Beogradu na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka optuženi Marko Miljković zatražio je da postavi dodatna pitanja okrivljenom-saradniku Srđanu Laliću o kući u Ritopeku, u kojoj su prema optužnici pripadnici tog klana ubijali i mučili svoje suparnike.

Optuženi Marko Miljković je naveo da će postaviti dvadesetak pitanja u vezi sa kućom u Ritopeku, te ga je pitao šta se nalazi sa leve, a šta sa desne strane kada se uđe na kapiju te kuće.

Miljković je pojasnio da želi da ispita okrivljenog-saradnika Srđana Lalića o toj kući pre nego što vidi fotografije MUP-a, koje je juče počeo da komentariše, pre nego što je suđenje prekinuto.

Lalić je pričao o visini i boji zidova, kao i šta se nalazi u dvorištu, sušari, a rekao je da nije siguran da li u dvorištu kuće postoje kamere.

Miljković je Lalića ispitivao o detaljima u vezi sa dnevnom sobom u toj kući, te je pitao kakav je parket, gde se nalazi monitor i u koju utičnicu je bio uključen, kao i koliko utičnica ima u toj sobi.

Takođe, Lalić je objasnio da su u tajnoj protoriji u toj kući pločice bile tamne boje, kao i gde je Lazaru Vukićeviću krv kapnula na zid naspram vrata.

Nakon Miljkovića, optuženi Veljko Belivuk je rekao da želi da postavlja Laliću pitanja o prostorijama sa stadiona „FK Partizan“ koje su članovi grupe koristili.

Sudija je na početku suđenja podsetila da je jučerašnje ponašanje bilo nedopustivo i upozorila advokate da u sudnici moraju da se ponašaju odgovorno i pristojno.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića se terete za sedam bistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.