Subotički ratari u centru grada, traže da se proceni šteta od suše

Subotički ratari u centru grada, traže da se proceni šteta od suše

Nezadovoljni poljoprivrednici u Subotici i dalje su u centralnoj gradskoj ulici sa traktorima i traže da lokalna samouprava formira krizni štab koji će proceniti štete od suše, a da Skupština grada uputi zahtev Vladi da se proglasi stanje elementarne nepogode.

Subotički ratari sa 40 traktora i dalje se nalaze u centralnoj gradskoj ulici.

Štrosmajerova ulica, u kojoj je parkirana mehanizacija, prohodna je, a poljoprivrednici čekaju susret sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem.

Traže da lokalna samouprava formira krizni štab koji će proceniti štete od suše, a da Skupština grada uputi zahtev Vladi Srbije da se proglasi stanje elementarne nepogode.

Od ishoda današnjih razgovora sa prvim čovekom Subotice zavisi da li će se paori danas razići kućama ili će protestne vožnje i blokade saobraćajnica biti nastavljene.

„U međuvremenu smo dobili odgovor od gradonačelnika da očekuje da će nas primiti, da se formira Krizni štab, da se skupi skupština, da se proglasi stanje elementarne nepogode zbog suše“, kaže Miroslav Matković, predstavnik subotičkih poljoprivrednika.

Vlada je juče potvrdila da su sva udruženja poljoprivrednika, koji su prethodnih dana protestovali širom zemlje , prihvatila njen predlog i da su time pregovori uspešno završeni.