Profesorka Biljana Stojković o dešavanjima ispred Češke ambasade

Profesorka Biljana Stojković o dešavanjima ispred Češke ambasade

Univerzitetska profesorka Biljana Stojković iznela je tvrdnje o hapšenjima četiri studenta ispred Češke ambasade, navodeći da su ih priveli maskirani i naoružani ljudi u civilnom automobilu. Profesorka tvrdi da su ovi studenti nepoznati, te da su moguće ubačeni elementi koji izazivaju incidente.

Prema Stojkovićevoj, četvoro uhapšenih su, prema njenim rečima, bili studenti koji nisu povezani sa skupštinskim protestima. Ona je izrazila sumnju da su ovi incidenti deo taktike vlasti s ciljem diskreditacije opozicije, te da su maskirani pojedinci deo scenarija kako bi se stvorio utisak o nasilju na protestima.

Ova izjava dolazi nakon objava pro-vladinih tabloida o hapšenjima u vezi sa aktuelnim protestima. Profesorka Stojković dodatno tvrdi da je lupanje Skupštine grada nastavljeno delovanjem, kako navodi, ubačenih elemenata.

Istovremeno, profesorka Stojković je osudila današnje obraćanje predsednika Aleksandra Vučića kao sramno i uvredljivo za građane Srbije, tvrdeći da je podstaklo bes i reakciju građana. Ona je naglasila da su građani ogorčeni zbog, kako tvrdi, izborne krađe.

Protesti su deo opozicionog nezadovoljstva prema rezultatima nedavnih izbora, dok se u Srbiji oseća politička napetost i polarizacija.