RHMZ izdao upozorenje na obilne padavine i sneg, na snazi narandžasti meteo-alarm

RHMZ izdao upozorenje na obilne padavine i sneg, na snazi narandžasti meteo-alarm

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u Podrinju i na jugozapadu Srbije danas očekuje veća količina padavina – od 30 do 40 mm za 24 sata. U ostalim krajevima padavine, koje će biti na granici kiše i snega. Na području zapadne i jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije na snazi je narandžasti meteo-alarm.

U ostalim krajevima padavine, koje će biti na granici kiše i snega, u toku dana će kratkotrajno oslabiti, ali se uveče i u prvom delu noći ponovo očekuje pojačanje vlažnog snega uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, na zapadu i jugozapadu lokalno i više.

Na području zapadne i jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije na snazi je narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno.

Vlažan sneg ujutro će padati širom Vojvodine, u Beogradu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, tokom dana padavine će biti na granici kiše i snega i u slabljenju, a ponovo će se intenzivirati uveče i u toku noći uz stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 20 centimetara, na zapadu i jugozapadu lokalno i više.

Najviše snega se očekuje u Podrinju i na jugozapadu, gde ponegde može pasti više od 20 centimetara snega. U isto vreme na jugoistoku suvo, uz prolećnu temperaturu, čak do 19 stepeni. Tamo se promena vremena očekuje tek uveče. Na zapadu najviše 2 stepena.