Protesti „Srbija protiv nasilja“: U petak u Kragujevcu, u subotu u Beogradu

Protesti „Srbija protiv nasilja“: U petak u Kragujevcu, u subotu u Beogradu

Protesti „Srbija protiv nasilja“ biće održani i ove nedelje, i to u petak u Kragujevcu, a u subotu u Beogradu, najavili su organizatori.

Organizatori su najavili da će ovonedeljni protesti biti u znaku poruka republičkom tužilaštvu zbog svih nerazjašnjenih afera koje su u proteklom periodu izašle u javnost.

Protest u Kragujevcu će u petak početi u 18 sati, a govoriće, između ostalih, Radomir Lazović (Zeleno-levi front), Pavle Grbović (PSG) i Aleksandar Jovanović Ćuta (Ekološki ustanak).

Protest u Beogradu počeće u subotu, takođe od 18 sati.

Okupljanje u Beogradu je ispred Narodne skupštine. Ide se Ulicom kneza Miloša do Nemanjine, do Vlade Srbije, a onda i do zgrade Republičkoj javnog tužilaštva.

„Tamo ćemo da vidimo da li je neko proglasio stečaj u tom tužilaštvu, pošto ćute“, kazaoa je na konferenciji za npovinare Srđan Milivojević iz Demokratske stranke.

Pre šetnje, ispred Skupštine Srbije obratiće se Pavle Grbović (PSG) i Dragana Rakić (DS).

U Beogradu je prošle subote održan 23. po redu protest „Srbija protiv nasilja“ . Protest je počeo ispred Narodne skupštine, a šetnja je išla takozvanom medijskom trasom, a završila se kod zgrade Predsedništva Srbije.