Prodata Stara šećerana za oko 5,9 miliona evra

Prodata Stara šećerana za oko 5,9 miliona evra

Kompleks „Stare šećerane“ prodat je danas na javnom nadmetanju za 690 miliona dinara ili oko 5,9 miliona evra, što je za 10 miliona dinara veća cifra od početne cene.

Početna cena bila je 680,6 miliona dinara ili oko 5,8 miliona evra.

Šećerana je prodata na javnom nadmetanju, a učestvovala su tri ponuđača, preneo je N1. Još nije saopšteno ko je novi vlasnik.

Kupac je dobio 18 nepokretnosti, od kojih najmanja ima 37, a najveća 3.716 kvadrata.

U tom kompleksu se nalazi i Ustanova kulture Pozorište KPGT, koje je od 2021. godine gradska ustanova, a i taj objekat je ponuđen na prodaju. U oglasu sje bilo navedeno da se, između ostalih, prodaje i porodična stambena zgrada.

Sva imovina koja je bila na prodaju je u okviru kompleksa “Fabrika šećera”, koji je od 1984. godine kulturno dobro, kao i u okviru prostorno kulturno-istorijske celine „Topčider“, koja je od 1987. godine kulturno dobro od istorijskog značaja.

U ovom slučaju država ima pravo špreče kupovine, a ovaj kompleks obuhvaćen je nedavnom odlukom Vlade Vlade o promeni Prostornog plana za Beograd na vodi. Tim planom, ovo naselje će se proširiti na dodatnih 327 hektara, na području Savskog venca, Starog grada, Novog Beograda, kao i Čukarice, gde se nalazi Stara šećerana.