Predato oko 68.000 cevi i minsko-eksplozivnih sredstava

Predato oko 68.000 cevi i minsko-eksplozivnih sredstava

Naveo je i da razume da veliki deo ljudi želi veću sigurnost i bezbednost i da se upravo preduzimaju sve mere kako bi to bilo omogućeno.

Istakao je da je dosad predato oko 68.000 cevi i minsko-eksplozivnih sredstava. Prema njegovim rečima, akcija razoružavanja je najbolja u istoriji srpske policije i pozvao je ljude da to učine do 8. juna, a videće se da li će se produžiti još koji dan.

Na pitanje novinarke, Vučić je rekao da teče postupak protiv bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, kao i da na aplikaciji Skaj trenutno postoje mnogo veće afere. Dodao je da neće govoriti ni dobro, ni loše o Hrkalovićevoj, te da će poštovati odluku suda.

Govoreći o pozivima da se formira prelazna vlada, Vučić je ponovio da do toga neće doći. „To gde ko prelazi mene ne zanima. Vlada će biti formirana u skladu sa rezultatima izbora. Prelazne vlade neće biti dok sam ja predsednik ili dok sam živ, jer može moj predsednički mandat da bude prekinut onako kako je juče predloženo ispred Narodne skupštine“, rekao je on.