Beograd: Državljanin SAD i 22-godišnji mladić osuđeni na zatvorske kazne zbog remećenja javnog reda i mira

Beograd: Državljanin SAD i 22-godišnji mladić osuđeni na zatvorske kazne zbog remećenja javnog reda i mira

Odlukom Prekršajnog suda u Beogradu je američkom državljaninu zbog remećenja javnog reda i mira ispred Narodne skupštine određen zatvor od 30 dana. Takođe, taj sud je mladića, koji se tereti da je američkom državljaninu zadao više udaraca, osudio na 15 dana zatvora.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Policijske stanice Stari grad doveli su u službene prostorije 22-godišnjeg  muškarca koji se sumnjiči da je sinoć, na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne Skupštine zadao više udaraca američkom državljaninu koji je, kako se sumnja, prethodno provocirao građane koji su se tu nalazili, saopštio je MUP.

Nakon konsultacija sa nadležnim tužilaštvom, protiv 22-godišnjeg  muškarca i državljanina SAD, koji neprijavljeno boravi u Srbiji, podnete su prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira.

Takođe, protiv američkog državljanina podneta je i prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Odlukom Prekršajnog suda u Beogradu, američkom državljaninu određen je zatvor u trajanju od 30 dana, a 22-godišnji muškarac osuđen je na 15 dana zatvora u koji je odmah sproveden.