Novi Meksiko: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo muslimanskih muškaraca

Novi Meksiko: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo muslimanskih muškaraca

Policija Novog Meksika saopštila je u utorak da je uhapsila osumnjičenog za koga se veruje da je umešan u četiri smrtonosna ubistva muslimanskih muškaraca u Albukerkiju u poslednjih devet meseci.

Šef policije u Albukerkiju Harold Medina napisao je na Tviteru da je policija ušla u trag vozilu od interesa u njihovoj istrazi o ubistvima, od kojih je poslednja uključivala čoveka koji je ubijen iz vatrenog oružja u petak uveče.

„Vozač je priveden i on je naš glavni osumnjičeni za ubistva“, napisala je Medina. Rekao je da će policija održati brifing za novinare u utorak popodne.

Albukerki i državne vlasti rade na obezbeđivanju dodatnog prisustva policije u džamijama tokom molitve, dok se istraga odvija u najvećem gradu Novog Meksika, u kojem živi čak 5.000 muslimana od oko 565.000 ukupno stanovnika.

Svi ubijeni muškarci bili su muslimani pakistanskog ili avganistanskog porekla koji su živeli u Albukerkiju. Prvo ubistvo dogodilo se u novembru. Još troje je ubijeno tokom prošlog meseca.

Zvaničnik Islamskog centra Novog Meksika, najveće džamije u Albukerkiu kojoj je prisustvovalo nekoliko ubijenih muškaraca, odbio je da odmah komentariše.

Novi Meksiko: Policija traži pomoć u istrazi ubistva