Pokrenuta istraga protiv Đilasa

Pokrenuta istraga protiv Đilasa

Uprava za sprečavanje pranja novca saopštila je danas da je počela da prikuplja podatke o poslovanju privrednog društva Ascanius i Dragana Đilasa zbog sumnje na pranje novca i utaju poreza.

Uprava za sprečavanje pranja novca je, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, preduzela aktivnosti prikupljanja podataka, informacija i dokumentacije u zemlji i inostranstvu u cilju provere bitnih finansijskoobaveštajnih podataka koji ukazuju na sumnju u pranje novca, utaju poreza i prikrivanje stvarnog vlasništva od strane pravnih i fizičkih lica povezanih sa privrednim društvom Ascanius LTD i Draganom Đilasom, objavljeno je na sajtu Uprave.

U saopštenju se ne navodi razlog za pokretanje istrage, a aferu su pokrenule Večernje novosti, koje su zahvaljujući svom istraživačkom novinarstvu došle do podataka da Đilas ima višemilionske račune na Mauricijusu i u Švajcarskoj.

Đilas je danas na konferenciji za medije izjavio da su Novosti objavile falsifikovana dokumenta, zbog čega je najavio podnošenje krivičnih prijava protiv svih koji su u to umešani.