Patrijarh Porfirije otvorio nalog na Instagramu

Patrijarh Porfirije otvorio nalog na Instagramu

Srpski patrijarh Porfirije naveo je da zajedno sa saradnicima namerava da unapredi misiju Crkve koristeći sva sredstva koja savremena tehnologija stavlja na raspolaganje, te da je zbog toga otvorio stranicu na Instagramu. Ukazao je da mu je namera da vernima Srpske pravoslavne crkve, ali i drugim zainteresovanim u našim zemljama i krajevima, ali i širom sveta, kroz reči o bilo kojoj važnoj aktuelnoj temi i odgovarajućim ilustracijama, pre svega uputi poruku Jevanđelja, reč Hristovu, što je, kako je ukazao, osnovna uloga Crkve u svetu.

Patrijarh je u poruci na Instagramu povodom početka Velikogospojinskog posta kao razlog za otvaranje te stranice naveo izlazak u susret interesovanju vernih, ali i celokupne domaće i inostrane javnosti o njegovom radu, stavovima i mišljenjima.

Ukazuje da ne samo tradicionalni mediji, odnosno štampa, radio i televizija, nego čak i internetski portali i sajtovi po brzini, globalnoj dostupnosti, pa i ekonomičnosti zaostaju za tzv. društvenim medijima, dodajući da je u tom smislu najefikasniji Instagram .

Patrijarh je naglasio da zajedno sa saradnicima namerava da unapredi misiju Crkve koristeći sva sredstva koja savremena tehnologija stavlja na raspolaganje.

Naveo je i da ga je iskreno obradovalo što je stranicu „Patrijarh Porfirije“ otvorenu na Instagramu već u prvih nekoliko sati počelo da prati više od 10.000 zainteresovanih. Ukazao je da su društveni mediji krov sa koga svima upućujemo reč Božju.