Odabrano rešenje za izgradnju Arene Subotica

Odabrano rešenje za izgradnju Arene Subotica

Prvonagrađeni rad prevazilazi tipologiju sportske hale i formira na mestu nekadašnje kasarne savremen i dinamičan multifunkcionalni kompleks.

Rad arhitekata Ivana Ostojića i Zorana Škiljića iz novosadskog biroa „Visual Art Architects“ osvojio je prvu nagradu na konkursu za izradu idejnog rešenja nove sportske hale u Subotici, koji je Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica raspisalo krajem oktobra 2023. na Portalu javnih nabavki.

Predmet konkursa bila je izrada idejnog arhitektonskog rešenja sportske hale za minimum 4.500 gledalaca za potrebe odigravanja odbojkaških, rukometnih i košarkaških utakmica, kao i drugih dvoranskih sportova.

Cilj je dobijanje jedinstvenog, uređenog i funkcionalnog prostora na mestu nekadašnje kasarne na Segedinskom putu, na parceli od 30.000 m².

Kako se navodi u prezentaciji pobedničkog projekta, u koji je Gradnja imala uvid, hala je projektovana za 5.520 gledalaca, sa tribinama na dva nivoa, a upotrebom partera kapacitet može da se proširi na 7.680 gledalaca.