Mali: Od 15. marta novi krug prijava za subvencije za e-fiskalizaciju

Mali: Od 15. marta novi krug prijava za subvencije za e-fiskalizaciju

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je da sutra, 15. marta, počinje novi krug prijavljivanja obveznika fiskalizacije za subvencije države za prelazak na novi model koji je, kako je istakao, od ogromnog značaja za borbu protiv sive ekonomije.

„Pitanje subvencija definisano je Uredbom Vlade Srbije, kojom se predviđa da će obveznicima biti uplaćeno 100 evra po svakom prodajnom mestu i po svakom fiskalnom uređaju još 100 evra, a za privrednike koji nisu u sistemu PDV-a, taj iznos će biti uvećan za 20 odsto“, rekao je Mali i naglasio da će prijavljivanje na portal Poreske uprave ePorezi biti moguće do 5. aprila.

Da bi se prijavi za subvencije, kako je naveo, obveznici fiskalizacije prvo treba da, ukoliko to nisu uradili, prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata.

„Oni to mogu i treba da urade putem portala Poreske uprave ePorezi. Nakon što prijave lokacije, poreski obveznici se mogu prijaviti za subvencije države“, naglasio je Mali, uz napomenu da je prijava za subvencije jednostavna, da ne zahteva mnogo vremena i da obveznici fiskalizacije mogu samo jednom da se prijave, odnosno ne mogu naknadno da menjaju svoju prijavu.