Nove mere: Od ponedeljka otvaranje bašti kafića i restorana, duže radno vreme svih objekata

Nove mere: Od ponedeljka otvaranje bašti kafića i restorana, duže radno vreme svih objekata

Na sednici Kriznog štaba predloženo je da se od ponedeljka, ukoliko za vikend ne bude naglih povećanja broja novozaraženih, dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata u baštama i na otvorenom. Predlog je i da se radno vreme svih objekata, uključujući one koji već rade i one koji će biti otvoreni, produžava do 22 časa.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je nakon sednice da je ukupna epidemiološka situacija u ovom trenutku i dalje vanredna, ali da je dobro da se broj novozaraženih zaustavio na nekim velikim brojevima.

To, kako je ocenio, nije epidemiološki dobro, ali da se sa povećanim brojem vakcinisanih građana i merama koje daju rezultate vidi da se situacija postepeno poboljšava.

„Ono što nije dobro je da imamo veliki broj ljudi u bolnicama, zdravstveni sistem je i dalje preopterećen i to je ono na čemu će se posebno raditi i insistirati“, istakako je Gojković.

Na sednici je predloženo da se, ukoliko za vikend ne bude bilo naglih povećanja broja novozaraženih, dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata u baštama i na otvorenom, uz poštovanje propisanih mera. Radno vreme svih objekata produžiće se maksimalno do 22.00, objavio je pokrajinski sekretar zdravstvo Zoran Gojković. Napomenuo je da tržni centri ne počinju da rade.