NIN: Đukanović i Papić nudili 100.000 evra inspektoru Milenkoviću da zataška „Jovanjicu“

NIN: Đukanović i Papić nudili 100.000 evra inspektoru Milenkoviću da zataška „Jovanjicu“

Nedeljnik NIN u sutrašnjem izdanju ekskluzivno otkriva službenu belešku o nepristojnoj ponudi koju je smenjeni inspektor Slobodan Milenković, koji je otkrio „Jovanjicu“, odbio. Prema pisanju NIN-a, Vladimir Đukanović, advokat prvooptuženog Predraga Koluvije, i Aleksandar Papić, suvlasnik ugašenog tabloida „Objektiv“ nudili su Milenkoviću 100.000 evra da zataška slučaj „Jovanjica“.

„Nedavno smenjeni načelnik Četvrtog odeljenja za drogu beogradske policije Slobodan Milenković prijavio je 2022. da su advokat Vladimir Đukanović, branilac prvooptuženog za Jovanjicu Predraga Koluvije, i Aleksandar Papić, suvlasnik prorežimskog tabloida Objektiv, pokušali da ga podmite zbog postupka za, kako se sumnja, najveću otkrivenu plantažu marihuane u Evropi“, ekskluzivno saznaje NIN.

Podsetimo, inspektor Slobodan Milenković Senta nalazi se na udaru od samog otkrivanja „Jovanjice“ i hapšenja vlasnika imanja Predraga Koluvije. U režimskim medijima nazivan je kriminalcem, a čak je zbog celog slučaja nekoliko puta poligrafski testiran.

Milenković je ostao dosledan da do kraja istraži slučaj najveće plantaže marihuane u ovom delu Evrope.

Zbog celog slučaja je i smenjen sa mesta šefa Odeljenja za borbu protiv droga i sklonjen na mesto direktora, i to neposredno pre nego što bi trebalo da svedoči u postupku za „Jovanjicu“ i konačno stavi tačku na sve spekulacije.

Milenkovića odnedavno čuva Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) jer postoje sumnje da mu je zbog „Jovanjice“ ugrožena bezbednost.