Brnabić povodom 100 dana vlade: Srbija jaka i bezbedna zemlja, nema zaštićenih

Brnabić povodom 100 dana vlade: Srbija jaka i bezbedna zemlja, nema zaštićenih

Premijerka Ana Brnabić izjavila je, predstavljajući rezultate rada Vlade u prvih 100 dana, da je Srbija jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih.

Tokom ceremonije u Kombank dvorani, Brnabić je podsetila da je nedavno uhapšeno 17 članova kriminalne grupe Veljka Belivuka, koji se sumnjiče, kako je navela, za „najteža i najgnusnija kriminalna dela“.

„Danonoćni rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, BIA, Tužilaštva za organizovani kriminal i svih ostalih poslali su snažnu poruku: Srbija je jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih“, naglasila je ona.

Rekla je da je država pokazala odlučnost u borbi protiv organizovanog kriminala, koju je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodala da će pitanje borbe protiv mafije i dalje biti u vrhu liste prioriteta.

Brnabić je navela da se u prvih 100 dana vlade radilo na sprovođenju preporuka tela Saveta Evrope za borbu protiv korupcije „GREKO“, da je usvojen Akcioni plan za sprovođenje medijske strategiji, kao i da je formirana Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara.