MUP: Prijavljena 452 obaveštenja o glasanju osoba koje ne žive na tim adresama

MUP: Prijavljena 452 obaveštenja o glasanju osoba koje ne žive na tim adresama

Policijskim upravama 245 građana priložilo je poslednjih pet radnih dana ukupno 452 obaveštenja o glasanju koja su stigla na adrese na kojima te osobe ne žive, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„MUP proverava sve prijave i za sada je utvrdjeno da je od tog broja 331 lice prijavljeno na adresi na kojoj ne živi, pokrenuta je pasivizacija adresa za 183 lica, utvrdjeno je da je sedam lica preminulo, da je jedno u inostranstvu, dok je za 13 lica utvrđeno da stanuju na to adresi“, naveo je MUP.

Dodali su i da prema evidencijama MUP-a 121 lice nije prijavljeno na adresi na koju je na njihovo ime stiglo obaveštenje o biračkom mestu i u toku su dalje provere.

Vlasnicima koji su našli listiće o biračkom mestu za osobe koje ne žive na njihovim adresama, sugerisano je da podnesu zahteve za pasiviziciju adresa tih osoba, navedeno je u saopštenju.

MUP je dodao da je reč o ljudima koji nisu prijavili odnosno odjavili prebivališta, ali da te osobe postoje i da se „ne radi o fantomskim biračima“.