MUP negira navode Prištine o zadržavanju autobusa: Vrše se bezbednosne provere

MUP negira navode Prištine o zadržavanju autobusa: Vrše se bezbednosne provere

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije povodom navoda o zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnim prelazima, ističe da su ti navodi neosnovani i da policija nije nikoga zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Kosova i Metohije.

„U toku je pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i vrše se bezbednosne provere, a sve u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu“, naveo je MUP.

MIP ističe da je svim građanima sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija dozvoljen neometan ulaz i najoštrije odbacuje insinuacije da im je ulaz zabranjen zbog posedovanja dokumenata izdatih od strane privremenih institucija samouprave u Prištini.

Pozivamo organe PIS u Prištini da ne šire paniku i lažno informišu javnost, dodaje se u saopštenju.

Kako su preneli kosovski mediji , Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Kosova i Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovali su da građani koji putuju ne prolaze teritorijom Srbije, pošto su od prošle noći na granici Srbije i Hrvatske zaustavljeni autobusi kosovskih registarskih oznaka sa skoro 300 građana.