Ministarstvo nije uplatilo obećani novac za lečenje Gavrila

Ministarstvo nije uplatilo obećani novac za lečenje Gavrila

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije 24. maja obećalo je da će uplatiti neophodna sredstva za lečenje malog Gavrila Đurića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Ipak, Gavrilova porodica do danas nije dobila uplatu od 370.000 evra, potvrdila je Gavrilova majka Nevena za Nova.rs.

„Mi nikada novac od ministarstva nismo dobili, smatramo da je bitno da se to zna“, rekla je Nevena.

Kako ističe, Gavrilo i njegova porodica otputovali su u Mađarsku novcem prikupljenim preko fondacije, a za dodatne troškove imaju zahvaljujući donaciji kompanije Mozzart, dok je ministarstvo prestalo da odgovara na njene pozive i poruke pre dve nedelje.

„Prvo je bio problem što nisu dobili račun od bolnice. Kada je to urađeno, iz nekih birokratskih razloga, predračun nije valjao“, kaže Nevena Đurđević. Dodaje da je bila u kontaktu sa nekoliko ljudi iz ministarstva, koje ne zna po imenu i prezimenu, jer joj se uvek javljao neko drugi.

Novac za najskuplji lek na svetu je prikupljen, ali Gavrilovoj porodici su neophodna sredstva za dodatne troškove – smeštaj, rehabilitaciju, opremu. Postojala su očekivanja da će uplata iz ministartsva pokriti ove troškove, međutim, do nje nikada nije došlo.