Mihajlović: Građani nemaju razloga za strah, dovoljno energije i energenata

Mihajlović: Građani nemaju razloga za strah, dovoljno energije i energenata

Nema razloga da građani strahuju, jer ima dovoljno energije i energenata i neće biti nestašice, jer je država pravovremenom reakcijom zaštitila domaće tržište, rekla je danas ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je, nakon obilaska radova na rekonstrukciji osnovne škole „Aleksa Dejović“ u Užicu, odgovarajući na pitanja novinara, rekla da nigde u Evropi i u svetu nije dobra situacija jer je ekonomska i energetska kriza na koju Srbija nije uticala i ne može da utiče, ali je nemoguće da ne oseti posledice.

„Bez obzira na sve, država Srbija je odgovorna i zahvaljujući pre svega finansijskoj stabilnosti i našem radu prethodnih godina, možemo da kažemo da imamo svega što je potrebno. Imamo dovoljno benzina, dizela, TNG-a za više od mesec dana i gasa u podzemnom skladištu Banatski Dvor“, rekla je Mihajlović.

Dodala je da cene toplotne i električne energije i gasa za domaćinstva ostaju iste.Ona je ponovila da je Uredba o ograničenju cene naftnih derivata doneta kako bi se zaštitili potrošači i privreda u Srbiji, a da nijednog trenutka nije bilo nestašica, niti ograničenja u isporuci.