Mali: Od 15. marta novi rok za subvencije za fiskalne kase

Mali: Od 15. marta novi rok za subvencije za fiskalne kase

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će Vlada odrediti još jedan rok za subvencije za fiskalizaciju od 15. matra do 5. aprila, kako bi svi koji se nisu prijavili mogli da dobiju državni podsticaj.

Siniša Mali je pozvao sve one koji se do sada nisu prijavili za subvenciju iz bilo kojih razloga da to učine“

„Mi ćemo sutra na sednici Vlade doneti odluku o novom roku za dobijanje subvencije za nabavku fiskalnih kasa. Od 15. marta do 5. aprila je novi rok i pozivam sve one koji se do sada nisu prijavili za subvenciju iz bilo kojih razloga da to učine“, rekao ja Mali nakon obilaska frizerskog salona „Master claš“ na Novom Beogradu koji je ušao u novi sistem fiskalizacije.

On je podsetio da se do sada 130.000 privrednih subjekata prijavilo za državnu pomoć od 100 evra po prodajnom mestu i 100 evra po fiskalnom uređaju.

Ministar je upozorio obveznike fiskalizacije da se prijave što pre kako ne rizikovali da ne uđu u sistem fiskalizacije do 30. aprila koji je poslednji zakonski rok za završetak tog posla.

Mali je u „Master klasu“ proverio kako funkcioniše novi fiskalni uređaj i mobilnim telefonom uz pomoć QR koda kontrolisao da li je salon platio porez na usluge.