Majka dečaka koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru iznela odbranu, nastavak 21. maja

Majka dečaka koji je počinio masovno ubistvo u Ribnikaru iznela odbranu, nastavak 21. maja

U Višem sudu u Beogradu završeno je današnje ročište na suđenju roditeljima dečaka koji je u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubio devet učenika i čuvara te škole. Miljana Kecmanović prvi put iznela odbranu, jer u istrazi nije ispitivana.

Miljana Kecmanović je detaljno iznela odbranu, nakon čega je odgovarala na pitanja tužilaštva, odbrane i oštećenih.

Kao i njen suprug, optuženi Vladimir Kecmanović, rekla je da neće odgovarati na pitanja punomoćnika oštećenih.

Kako Tanjug saznaje, danas su dva člana porodice žrtava započela ispitivanje optužene, što će se nastaviti na sledećem suđenju koje je zakazano za 21. maj.

Na prethodnih nekoliko suđenja otac dečaka koji je počinio masovno ubistvo Vladimir Kecmanović izneo je odbranu i odgovarao na pitanja suda, tužilaštva, oštećenih, dok je na pitanja punomoćnika oštećenih odbio da odgovara.

On od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K. K. učio da puca.

Otac dečaka optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K. K., koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je 3. maja stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.