Kragujevačkim školama naloženo da dovedu učenike na vojnu paradu 28. juna

Kragujevačkim školama naloženo da dovedu učenike na vojnu paradu 28. juna

Sve osnovne i srednje škole u Kragujevcu dobile su juče u toku dana  mejlove iz Školske uprave, a koji su prosleđeni direktorima o „organizovanom praćenju vojne parade“ na Vidovdan, 28. juna, na prostoru izmedju Stadiona „Čika Dača“ i Muzeja „21. oktobar“.

Kako se navodi u mejlu koji su građani delili putem društvenih mreža, vojna parada će biti održana od 13 sati, a pretpostavlja se da će prisustvovati i predsednik države Aleksandar Vučić. u mejlu je naloženo školama da na smotru organizovano povedu učenike, od četvrtog do osmog razreda i đake srednjih škola, dok oni najmlađi od prvog do trećeg razreda osnovne škole paradu mogu pratiti u društvu roditelja.

Mejl upućen školama potpisuje rukovodilac školske uprave Goran Joksimović, a u njemu još stoji da će biti organizovan i prevoz za učenike i nastavnike škola koje su udaljene od mesta održavanja parade.

„Poštovane direktorke i poštovani direktori, zbog značaja vojne parade za našu Državu, za našu Vojsku i za naš Grad, molimo vas da date sve od sebe da organizacija njenog praćenja bude na najvišem nivou i prema brojnosti učenika i prema obezbedjivanju njihove sigurnosti (nastavnici da izvrše pripremu učenika za praćenje parade)“, zaključuje se u saopštenju.