Nema ukora za vozače sa srpskim registracijama

Nema ukora za vozače sa srpskim registracijama

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak ovoga jutra ne izdaju se ukori koji su se ranije pisali vozačima sa srpskim registarskim oznakama gradova na Kosovu i Metohiji, ali režim stikera, odnosno prelepljivanja državnih simbola na tablicama i dalje ostaje na snazi, piše Sputnik.

Nakon dogovora koji je sinoć kasno postignut u Briselu, kojim su se Priština i Beograd obavezali da Beograd s jedne strane neće izdavati nove tablice sa akronimima gradova na KiM dok s druge strane Priština neće sprovoditi dalje korake koji predviđaju kažnjavanje vlasnika automobila sa srpskim tablicama.

Srpska lista jutros se oglasila saopštenjem u kom pozdravlja postignuti sporazum kojim je kako kažu „potvrđeno da KM tablice ostaju u upotrebi“ i da niko neće biti kažnjavan niti će im vozila sa oznakom KM biti oduzeta.

„Želimo da obavestimo građane da će svi vlasnici vozila sa KM tablicama moći normalno da funkcionišu i kada im postojeća registracija istekne moći će da produže važenje registracije KM kao i do sada“, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Oni napominju i da se postojeće tablice mogu produžavati dok se nove „za sada“ neće izdavati.

Srpska lista napominje da je njihov stav bio da KM tablice ostanu, da se građanima ne oduzima imovina, niti da se pišu kazne zbog njih.