Još šest osoba uhapšeno zbog napada na Srbe u Sarajevu

Još šest osoba uhapšeno zbog napada na Srbe u Sarajevu

Sarajevska policija uhapsila je još šest osoba osumnjičenih za napad na grupu Beograđana u hotelu na Ilidži. Ukupno je uhapšeno 10 osoba koje se terete za krivično delo nasilničko ponašanje.

Oni se trenutno nalaze na kriminalističkoj obradi u mesno nadležnoj policijskoj upravi Ilidža, saopštio je MUP Kantona Sarajevo.

Uhapšeni su: A. H. (21), B. O. (21) godine, E. B. (20), B. H. (22), M. P. (22) i S. K. (21), svi iz Sarajeva,preneoje portal „Kliks“.

U zakonom propisanom roku osobe lišene slobode će uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu biti predate u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, navodi se u saopštenju.

U otkrivanju počinilaca policiji su pomogle nadzorne kamere s okolnih objekata.

Ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević je izjavio da je zadovoljan postupanjem kantonalne policije, jer su promptno reagovali, odmah izašli na lice mesta, a deci i roditeljima je dato obezbeđenje.

Đorđević je naveo da se čuo sa komesarom policije u Sarajevu i da su među 10 uhapšenih osoba dve kojih neme na snimku, ali koje su, kako je kazao, navodno učestvovale u događaju tako što su podstrekivale preostalih osam lica.

„Ono što mi kao Ambasada Srbije zahtevamo i što smo do sada činili, tražićemo da nam se kompletan predmet referiše, da li je ta priča o građanskoj državi i multikulturalnosti zaista zaživela u Sarajevu. Svuda imate dobrih i loših ljudi, očigledno su ovo uradili loši ljudi. Ko im je rekao, ko ih je podstrekivao – to je stvar za nadležne organe BiH“,rekaoje Đorđević za RTS.

Podsetimo, ranije danas jesaopštenoda je sarajevska policija juče identifikovala i uhapsila četiri osobe osumnjičene za napad na grupu Beograđana u hotelu na Ilidži.

U sarajevskom naselju Ilidža u subotu je napadnuta grupa građana iz Beograda koja je sa decom učestvovala na Međunarodnom fudbalskom turniru za dečake Šampion Juniuor kup. Jedan od njih je povređen nožem.