Đilas: Izbori u Beogradu treba da budu ponovljeni zbog krađe

Đilas: Izbori u Beogradu treba da budu ponovljeni zbog krađe

Predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, tvrdi da su izbori u Beogradu trebali biti ponovljeni zbog izborne krađe koja je direktno promenila izbornu volju građana. Đilas je naglasio da je ista situacija bila i na republičkim izborima, te da bi bez te krađe Srpska napredna stranka ne mogla formirati vlast na nivou republike.

Komentarišući mogućnost dolaska komisije koja bi istražila navode o izbornoj krađi, Đilas je odbacio tvrdnje premijerke Ane Brnabić da bi to značilo intervenciju stranih policija u unutrašnje poslove Srbije. Umesto toga, Đilas tvrdi da bi došli eksperti koji bi analizirali malverzacije i pružili predloge za sprečavanje budućih nepravilnosti na izborima.

Ocenjujući trenutnu atmosferu u društvu nakon nedavnih incidenata u školama, Đilas je izrazio zabrinutost zbog nedostatka promena u medijima i rastuće agresije. On je naglasio da su nakon majskih tragedija u Srbiji, Stranka slobode i pravde iznela predloge za promene, ali da su svi ti predlozi odbijeni od strane vlasti.

Đilas je istakao da je sistem zakazao u slučajevima kao što su Ribnikar, Duboni i Mali Orašac, gde je počinilac zločina već bio kažnjavan i gde su mediji koji promovišu nasilje ostali otvoreni.